De Evenementencommissie informeert

Reünie van deelnemers Midweek 2019

Het was gezellig 18 september in het parochiehuis, waar deelnemers van de Midweek 2019 en ook 2020 aanwezig waren. Onder genot van een lekker drankje zijn de ingezonden foto’s getoond. Soms een technisch probleem, maar alles is gelukt. Hierbij blijkt dat we Jaap node missen. Na veel gebabbel was het dan eindelijk tijd voor de onthulling van de nieuwe bestemming in 2020. Dit is op ludieke manier gedaan door middel van een  gedicht, we gaan naar Sauerland, waarover onderstaand meer. Hierna is er als verrassing een fotoboekje van de Midweek in Millingen uitgedeeld.

In 2020 gaan we voor de Midweek naar Hotel Alpin in Sauerland-Schmallenberg

De Midweekcommissie heeft goede afspraken kunnen maken, zodat we een zeer groot aantal kamers voor 1-persoon hebben vastgelegd. Dat leidt tot tevredenheid bij de organisatoren, maar helaas het aantal plaatsen is beperkt en de bus en de kamers zijn vol. Nu reeds hebben zich leden gemeld, die op de reservelijst een plaats hebben gekregen. Vanaf heden zal in Meernieuws het programma van l dag worden besproken, Vandaag het algemene nieuws (zie ook Meernieuws 199) .  We gaan van 1 t/m 5 juni 2020 naar Hotel Alpin. De prijs is € 435,= p.p. als u met meer personen op één kamer slaapt, een kamer voor u alléén kost € 510,=. We vertrekken om 08.00 uur vanaf het Van Stamplein. Dringend advies is om een annuleringsverzekering af te sluiten voor het geval dat u ná 1 mei 2020 tot de conclusie komt dat u niet mee kan. U zult binnenkort bericht ontvangen over aanbetaling en slotbetaling,  alsmede over reisbescheiden en zorgvoorzieningen voor de Midweek 2020.

Dagtochten.

Dinsdag 5 november is er de Airborne route. Dit is de enige datum voor deze dagtocht. De bus is wel vol, maar informatie kunt u krijgen van Ina Podt of Ydi Langenberg. Vanaf het Van Stamplein vertrekt de bus om 08.45 uur. Kosten € 40.= kunt u in de bus betalen.

Dinsdag 17 december  een bustocht in Kerstsfeer. We gaan naar de Roode Hoeve, die is ondergedompeld in gezellige kerstsfeer. U zult uw ogen uitkijken en enorm genieten, daarnaast gaan we naar Hertenboerderij De Weerd’s. Daar krijgen we een rondleiding, een film over het bedrijf en zeker ook koffie/thee met wat lekkers. Rond het middaguur vertrekken we richting Ter Wolde en gaan we naar Kriebelz Brasserie . Daar staan de bekende pannetjes al voor ons klaar. Aanmelden bij Ina Podt en Ydi Langenberg.

Museumgroep: woensdag  20 november Bezoek Nieuwe Kerk te Amsterdam  Het betreft hier een overzichtstentoonstelling over Suriname in verband met  hun onafhankelijkheid. Er is heel veel te zien, zeer kleurrijke kleding, maskers, gebruiksvoorwerpen etc. Dit is “De gelegenheid” om meer over dit land te weten te komen. Deze tentoonstelling gaan wij op woensdag, 20 november bezoeken. Verzamelen: NS station, Hoofddorp om 09.40 uur  Wij gaan met de trein van 09.55 uur naar Amsterdam CS vanaf perron 4. Vandaar lopend naar de Nieuwe Kerk naast het Paleis op de Dam.   Wij verwachten veel deelnemers.   Aanmelden bij Juanita Boon.

De belangstelling voor de Passiespelen groeit

Reeds 20 leden hebben zich hiervoor opgegeven. We gaan 30 augustus 2020 naar Tegelen. Het gaat zeker door op deze datum. Deelname kost € 80.= maar dan zijn alle kosten inbegrepen. Zoals plaatsen op de 1 rang, koffie op de heenweg, consumptie in de pauze en een 3 gangen diner op de terugweg.  Aanmelden kan bij: Tiny van den Wollenberg, Bep Everaardt en Piet van de Coevering.

Kijk ook op de website van de Passiespelen

Dagtocht naar Hoeksche Waard en “Tiengemeten”

Lees hier het verslag van 10 september