Eten in Vijfhuizen

De Luifel VijfhuizenHerbergmaaltijd

Het begrip herberg is ontstaan aan de hand van het boek van Hendriks, dat de kerk een herberg is waar een ieder welkom is. De maaltijden worden dan ook in de Luifel gehouden, de ontmoetingsruime bij de kerk.

De maaltijden worden geserveerd vanaf oktober tot en met mei. Er komen gemiddeld 50 gasten (echtparen, maar vooral alleenstaanden) meer mensen zouden we niet kunnen ‘herbergen’. De maaltijden worden door een vaste groep van vijf vrijwilligers voorbereid.

De verschillende maaltijden zijn een traditie geworden, zoals snert in de winter en de afsluiting met asperges. Verder een sobere maaltijd van soep en brood op Goede Vrijdag voor de avondviering en een uitgebreid kerst ‘diner’ vlak voor de kerst.

Er wordt een drie gangenmenu geserveerd en we drinken er een glaasje wijn bij. De gasten betalen 7,50, behalve op Goede Vrijdag. Dan is de maaltijd gratis, maar wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het vastenproject.