Oorlogsverhalen

Het CRASH Luchtoorlogs- en Verzetsmuseum ’40-‘45 stuurde een mail naar uw KBO waarin medewerkers ons informeren over hun  project “Oorlogsverhalen” want, zeggen ze,: “Nu, bijna 75 jaar na onze bevrijding wordt de levende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog steeds moeilijker levend te houden”.

Velen van u hebben de oorlog meegemaakt en als dat niet zo is heeft u er verhalen over gehoord van uw ouders of andere familieleden. Misschien vindt u het de moeite waard om deze verhalen voor het nageslacht te bewaren. Leest u dan verder over het project van het CRASH museum.

Het project heeft als doel zoveel mogelijk levende herinneringen van overlevenden van de Tweede Wereldoorlog op beeld en geluid te registreren en zo te bewaren voor ons nageslacht. Immers bijna 80 jaar nadat de Tweede Wereldoorlog is begonnen lijkt wat er heeft plaatsgevonden ver weg en is weggezakt in de herinneringen van de nabestaanden. Het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum’40-’45 ziet het als haar kerntaak om de herinneringen aan de vreselijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog levend te houden. De zo verzamelde documenten willen wij gebruiken om de jonge generaties mee te geven wat er in die oorlog heeft plaatsgevonden en ze ervan te doordringen dat dit nooit meer mag gebeuren. Het motto is: Leren niet te vergeten en niet vergeten te leren.

Mocht u interesse hebben om een bijdrage te leveren dan kunt u een mailbericht sturen naar: oorlogsverhalen@crash40-45.nl of bellen met Rick Franke op 0612744634.

Het museum is geopend op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en de 2e zondag van de maand ook van 11.00 tot 16.00 uur.

De toegang bedraagt € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460, Aalsmeerderbrug.

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.