Samen in Gesprek 12 maart over Haarlemmerliede c.a.

Op 1 januari 2019 fuseerden de gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Bij de uit 1852 daterende droog gemaakte Haarlemmermeer kwam daarbij een heel stuk ouder land met een rijke geschiedenis.

De voorzitter van de Stichting Historisch Halfweg André van der Veen zal op 12 maart over de geschiedenis van dit noordelijke deel van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer vertellen. Uiteraard met veel illustraties.

Hij neemt ons mee naar de strandwal, waar Spaarnwoude op ligt met de eeuwenoude kerk, het riviertje en dorp Haarlemmerliede, het IJ met de sluizen van Spaarndam. Naar de plek waar de passagiers van de trekschuit in Halfweg over moesten stappen en waar later de eerste Nederlandse spoorlijn kwam. Ook zullen Penningsveer, Schalkwijk, het verdronken dorp Rijk en het eiland Ruigoord aan worden gedaan en de weilanden, die ontstonden uit de veenwildernis.

Iedereen die hier belangstelling voor heeft is donderdag 12 maart van 14-16 uur van harte welkom in het Parochiehuis, Kruisweg 1073 in Hoofddorp.

Opgave niet nodig, vrijwillige bijdrage voor koffie en thee.

Inlichtingen: Leo Mesman; mail of bel 06 51620939.