Spring naar inhoud

Samen in Gesprek 13 januari 2021; over Maria Magdalena

Samen in Gesprek

In de maand april zouden we Maria Magdalena in het zonnetje zetten, maar helaas, zoals zovele activiteiten moest ook deze gecanceld worden.

In september zijn we weer begonnen met de themabijeenkomsten. We hebben Maria Magdalena nu ‘uitgenodigd’ voor 13 januari, maar met de oplopende besmettingen is het de vraag of het déze keer door kan gaan.

We zijn optimistisch en nodigen u graag uit om haar te ‘ontmoeten’.

Maria Magdalena is een van de meest spraakmakende figuren uit het Nieuwe Testament. In de loop der eeuwen is haar van alles toegedicht: ze zou een bekeerde zondares zijn geweest, maar misschien ook Jezus’ partner. Of was zij de ‘volledig ingewijde’, zoals we kunnen lezen in het evangelie van Maria (Magdalena).

Els van Dongen kruipt in de huid van deze bijzondere vrouw en neemt ons mee in haar levensverhaal. We geven na het verhaal graag anderen de gelegenheid om te vertellen wat Maria Magdalena voor haar/hem betekent.

Na de pauze kijken we naar een gesprek van Paul Witteman met Herman Finkers over het Gregoriaans en we luisteren naar Statuit el Dominus, gezongen door de vrouwen van het a cappella kwintet Wishful Singing 

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de KBO i.s.m. de parochie Joannes de Doper

Aanmelden telefonisch bij Coby Bergsma, tel. 023-5652400

of per mail bij Els van Dongen