Samen in Gesprek 8 december 2022 over Afschaffing van de slavernij

Foto © Ineke Mok

In Hoofddorp staat aan de Kruisweg bij het Hoofddorpse bos een indrukwekkend monument over de afschaffing van de slavernij. Elk jaar is daar op 1 juli op Keti Koti, (dat verbreken van de ketenen betekent) een kleurrijke herdenkingsbijeenkomst.

In 2023 is het 150 jaar geleden dat in Nederland de slavernij werd afgeschaft. Wat weten wij van het verleden van de slavernij? Zou het goed zijn dat de Nederlandse regering daar excuses voor aanbiedt, zoals sommige gemeentes dat gedaan hebben? En hoe gaan we om met slavernij in onze tijd? Goed om bij Samen in Gesprek rond de dag van de rechten van de mens stil te staan bij vragen rondom slavernij.

We doen dat graag samen met Elaine Veldema, afkomstig uit Suriname, die het initiatief nam tot het oprichten van het monument en het in Haarlemmermeer gedenken en vieren van Keti Koti. Waarom vond zij het oprichten van een monument in Haarlemmermeer zo belangrijk en het gedenken en vieren van Keti Koti?

Iedereen, die er samen over in gesprek wil gaan is van harte welkom. Opgave (nog) niet nodig

Nadere inlichtingen bij:
Leo Mesman telefoon 06 516 209 39 of mail.