Spring naar inhoud

Vernieuwd informatie-aanbod Gemeente HaarlemmermeerGemeente Haarlemmermeer heeft samen met welzijn- en zorgorganisaties uit de Meer voor Elkaar convenant groep een nieuw productaanbod ontwikkeld voor inwoners in een kwetsbare situatie.
Personenalarmering Haarlemmermeer
Per 1 november 2018 is het voor inwoners van Haarlemmermeer mogelijk om personenalarmering aan te vragen, ook als zij zelf geen netwerk hebben. Er is een ‘welzijns scenario’ uitgewerkt: overdag wordt het eigen netwerk ingezet en s’ nachts staat een team van professionals klaar in geval van alarmering.
Heeft een inwoner geen eigen netwerk? Dan helpt de sociaal makelaar om te kijken of er vrijwilligers kunnen worden ingezet.
Zie voor meer informatie www.personenalarmering-haarlemmermeer.nl

Compaan
De Compaan is een tablet die qua inhoud en lay-out speciaal is ingericht voor senioren of andere kwetsbare inwoners. Het gebruik van de Compaan heeft een gunstig effect op het welzijn van bijvoorbeeld oudere inwoners en ontlast mantelzorgers. Een digitale zorginnovatie die veel mogelijkheden biedt. Naast de sociale functie zoals ontvangen van foto’s, berichten uitwisselen en beeldbellen biedt de Compaan ook zorgmogelijkheden, zoals
een goedemorgen melding of instructies voor het innemen van medicijnen. Dankzij het “try & buy” project, kunnen inwoners van Haarlemmermeer de Compaan zes maanden uitproberen. Als het gebruik bevalt, kan de Compaan met abonnement tegen een gereduceerd tarief worden aangeschaft.
Zie voor meer informatie www.uwcompaan.nl/haarlemmermeer

Dementieportaal Haarlemmermeer, informatie voor inwoners
De Sociale Kaart Haarlemmermeer is aangevuld met een dementieportaal. Een digitaal platform voor inwoners met informatie over de verschillende fases van dementie en waar hulp in Haarlemmermeer te vinden is.
Zie https://dementie-haarlemmermeer.nl/