Walking Football bij DSOV Vijfhuizen

DSOV in Vijfhuizen is voornemens vanaf dit seizoen “Old Stars Walking Football” op te zetten, in goed Nederlands, “wandelvoetbal”.

Old Stars Walking Footbal is een rijzend fenomeen en gericht op ouderen van 60+. Op vele plaatsen worden teams geformeerd. Teams spelen onderling bij een club of tegen elkaar. Ook worden er met regelmaat toernooien georganiseerd. Er is geen competitie. Er wordt gespeeld op een kwart veld met kleine goaltjes en zonder keeper. Duur van de wedstrijd is bij toernooien 1x 15 min maar ligt verder vrij.

Trekker is het Ouderenfonds, daarin volledig ondersteund door de KNVB. Old Stars Walking Football heeft een gezondheids (zo lang mogelijk fit blijven) en sociale (bestrijding eenzaamheid en apathie) insteek maar is er natuurlijk voornamelijk voor de gezelligheid. Bakkie doen, omkleden, warm lopen, potje voetbal, douchen en weer een bakkie doen (of dat nou koffie of een biertje is).
Diverse clubs om ons heen zijn vorig jaar met wandelvoetbal begonnen en DSOV mag niet achterblijven. Ook in Vijfhuizen en omgeving moeten ouderen fit en actief blijven en met onze dorpse hechtheid kan beslist een 60+ team geformeerd worden.

Gezien de bezetting van de velden en mogelijkheden van de groep die zich tot nu toe aangemeld heeft lijkt de vrijdagavond vooralsnog de beste gelegenheid voor de trainingen en onderlinge wedstrijdjes. Bij voldoende aanmelding kan eventueel ook overdag gespeeld worden.

Opgeven of informatie bij Ton van der Aar via info@dsov.nl.