Spring naar inhoud

Samen in Gesprek – themabijeenkomsten

Samen in Gesprek

Elke 2e donderdag van de maand

Leden en niet-leden zijn van harte welkom op onze themabijeenkomsten.
Deze gaan over allerhande onderwerpen op het gebied van cultuur, spiritualiteit en samenleving.Programma

2023:

12 januari. Ds. Adri van de Wal geeft een indruk van de Bijbelse voorstellingen die de Joodse kunstenaar Marc Chagall (1887-1985) naliet in schilderijen, gebrandschilderde ramen, beeldhouwwerken, fresco’s enz.
Klik hier voor meer informatie

9 februari. Jorrit Leijting van het Natuur en Milieucentrum in Hoofddorp, het energieloket en de energiebank laat zien hoe we geleidelijk van het gas af kunnen en daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu. En hoe we met praktische maatregelen ook nu al onze energierekening kunnen verlagen en onze buurt vergroenen. 

9 maart We kijken naar de film Joseph de rebel, van wanhoop tot verzet. Over een gevecht voor waardigheid en mensenrechten en het ontstaan van de internationale beweging ATD 4de wereld. De film wordt ingeleid en met ons nabesproken door Greet van Schaik. 

13 april André van Veen van Historisch Halfweg neemt ons mee in de geschiedenis van het noordelijke deel van onze gemeente, met onder meer de Slag op het Haarlemmermeer in 1573 en geschiedenissen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. 

11 mei. We sluiten het seizoen af met Kees Bos, die vertelt over zijn eigen kunstwerken rond Parochiehuis en kerk en enkele beelden in De Bijbelse tuin achter de kerk. Daarna een hapje en een drankje.

Locatie en tijdstip (tenzij anders vermeld)
Parochiehuis naast R.K. Kerk Johannes de Doper Kruisweg 1073 Hoofddorp.
Van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de KBO Haarlemmermeer i.s.m. de parochie Joannes de Doper

Opgave verplicht
Vrijwillige bijdrage voor koffie/thee

Kunt u niet zelfstandig komen, dan kunt u opgehaald worden.

Informatie en aanmelden:
Coby Bergsma, telefoon 023 – 56 52 400
Leo Mesman telefoon 06 516 209 39 of mail